Rezistenta electrica incalzit colier banda tipuri

Rezistenta electrica incalzit colier banda tipuri

Acesta Rezistenta electrica incalzit colier banda este de diferite tipuri . Rezistenta electrica de incalzire tip colier se foloseste pentru duza de injectie de la masinile de fabricat ambalaje din mase plastice. Rezistenta elctrics pentru duze permite rezolvarea tuturor problemelor de încălzire a formelor sau pieselor cilindrice. Rezistentele electrice pentru duze sunt executate din alama sau inox pe suport de mica. Datorita suruburilor prevazute la capat montarea și demontarea la rezistentele electrice pentru duze se face rapid.

Categorii de rezistenţe electrice tip banda sau colier pentru extrudere sau duze injectie

Prima categorie. Rezistente electrice tip colier din mica blindate cu alimentare etansa. Aceste rezistente incalzitoare sunt pentru duzele de la masinile de injectat mase plastice. Sunt modele standardizate disponibile in stoc fabricate in serie mare si sunt ieftine. Materialul preferat este din alama deoarece temperatura ceruta este pana in 380 grade. Mai rar se fabrica sin din otel inoxidabil dar nu sunt la fel de populare. Ele au de obicei dimensiuni mici de pana la 100 in diametru interior. Sunt rezistente de obicei la medii cu umiditatea ridicata.

A doua categorie. Rezistente banda, colier din mica.  Aceste rezistente seamana mult cu prima categorie dar sunt totusi diferite. Rezistentele tip colier etanse se fabrica numai din inox nu sunt rezistente la umiditate, nu sunt stocabile si se fabrica pana si cu diametre foarte mari de 450 ; 550 ; 650 sau chiar mai mari. ele mai sunt cunoscute si sub numele de rezistente tip centura. sunt folosite in principal la extrudere.

A trei categorie. Rezistenţele tip colier sau demicolier din ceramica sunt cele mai complexe. Fabricarea acestora presupune o linie de fabricatie speciala si o tehnologie avansata. Asa cum se precizeaza si in denumire au in componenta ceramica refractara in interiorul caruia este introdusa oa sarma rezistiva si la exterior sunt imbracate sau invelite in tabla din otel inoxidabil de foarte buna calitate. Temperatura pe corpul acestor rezistente poate ajunge pana la 900 de grade celsius.

A patra categorie. Rezistente electrice tip colier cu izolatie minerala. Aceste piese nu sunt asa mediatizate publicului larg. Ele folosesc ca material dielectric cu compus pe baza de izolatie minerala in loc de mica. Au aplicatie speciala si fac parte tot din categoria rezistentelor tip colier metalice. Mai multe detalii in linkul de mai jos  https://www.rezistenteelectrice.ro/cat/magazin-rezistente-electrice-industriale-de-incalzit/rezistenta-electrica-incalzit-corpuri-solide/rezistenta-electrica-tip-colier-la-duze/rezistente-demicolier-banda-pentru-extrudere-tipuri/rezistenta-electrica-tip-banda-din-mica-standard-stoc/coliere-metalice-din-alama-cu-izolatie-minerala/diametru-30/

A cincea categorie. Rezistente tip banda blindate sau metalice cu priza sau conexiune radiala

Categoria 6. Rezistente tip colier gama economica de energie.

Categoria 7. Coliere ventilate