Senzori temperatură Termocupluri Tip J K

Senzori temperatură Termocupluri Tip J K

Senzori temperatură Termocupluri Tip J K , introducere. Din punct de vedere tehnic sau constructiv  termocuplu sau termocupla se impart in patru categorii:

  • Termocuplul, termocupla tip J este un senzor electric de masurare si detectare a temperaturii ce foloseşte doua fire electrice. Primul fir electric este din fier sau constantan  iar celălalt dintr-un aliaj din Cupru si Nichel.
  • Termocuplul de tip, termocupla K, senzor electric de masurare a temperaturii ce foloseşte 2 fire  electrice. Firele electrice cu alta compoziţie chimica. Primul este dintr-un aliaj pe bază de Nichel şi Crom iar cel de al doilea este dintr-un aliaj din Nichel si Aluminiu.
  • Termocuplul de tip T sau termocupla T fac parte tot din categoria senzori electrici Termocuplul T foloseste un fir electric din Cupru si celalalt dintr-un aliaj pe baza de Cupru si Nichel.
  • Termocuplul de tip S sau termocupla S foloseste doua fire  electrice, unul din Platina (Platine) unul dintr-un aliaj din Rodiu (Rhodium).

Senzori de temperatură Termocuple de Tip J, K, S şi T

Senzorul electric de tip J sau Termocuplul tip J din fier/constantan sau aliaj Cupru Nichel este destinat pentru a măsura temperatura în intervalul de temperatură de la minus (-) 200 pănă la plus (+) 750°Celsius. Nu se recomanda a fi folosita la temperaturi mai mari . Peste 750°C poate cauza transformare magnetică, ducând la decalibrarea permanentă.

Senzorii de temperatura de Tip K Cromel Alumel, Nichel Crom si aliaj Nickel Aluminium Nichel Aluminiu. Este cel mai utilizat senzor electric, termocuplu din industrie. Tipul K (Chromel Alumel) este cel mai comun termocuplu de uz general deoarece acoperă o gamă largă de măsurare a temperaturii, de la -200 la 1200°C. In plus este economic la Preţ iar sensibilitatea este în jur de 41 uV/°C. Termocuplul este unul dintre cele două tipuri majore de cei mai populari senzori de temperatura. Termocuplul măsoară temperatura prin calcularea unei diferențe de tensiune între două puncte. Este un sistem bazat pe un principiu termoelectric.

Specificaţii înregistrator termocuplu T, Caracteristici tehnice TERMOCUPLU tip T compost

TERMOCUPLU tip T este fabricat printr-o sudură la caldă cu masă. (±0,5°C pentru un domeniu de -200/+350°C). Teacă de protecţie este de obicei din oţel inox 316L si variaza atat ca diametru cat si ca lungime . Modele standard are extremitatea fara cablu ascuţită şi îngustată. La cealalta extremitate se afla un cablu PFA de lungime variabila. Terminaţia este un conector miniatură tată pentru conectarea la înregistrator. Temperatura de utilzare : -200°/+350°C. În fizică un termocuplu este un senzor electric utilizat pentru măsurarea temperaturii. Termocupla funcționează pe baza efectului Seebeck, care conduce la formarea unei diferențe de potențial electric pe baza unei diferențe de potențial termic.

Afișez toate cele 17 rezultate

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.